poniedziałek, 29 sierpnia 2016

mignonne parisienne - słodka Paryżanka

Music, a little bit improvisation and a whole heart - this is the secret recipe for everything... From cooking to dancing and living without the boredom...
Today my mummy got back to home so I thought that I should prepare sth special with tang of France, where she was. Well, I decided to prepare MIGNONNE PARISIENNE which was created whole in my mind...Curious how to prepare it? 

Ingredients:

PASTRY:
  • 1/2 butter
  • 1 1/2 glass of millet flakes
  • 1 1/2 glass of cereals with fiber
  • 1/2 glass of flour
  • 1/3 glass of honey
  • 3 yolks
  • 2 tbsp of almond butter
  • 1 tsp of baking powder
  • vanilla sugar
  • pinch of salt
STUFFING:
  • 4 peaches
  • cinnamon
  • 3 egg whites
  • 1/2 glass of sugar
  • citric acid
EXTRA: candied cherries, powdered sugar

Adjust the oven to 170 degrees and start kneading. Add all ingredients to the bowl and knead the dough ball (if dough cohere to hand it means that you need to add more flour or flakes). When the dough is made then put it in the moulds - exactly covering the bottom part of the moulds. Then slice up the peaches and put thin slices of peaches on the bottom part of pastry, sprinkle pinch of cinnamon. Whisk the egg whites, when you form foam then add sugar and citric acid. With sleeve confectionery put on each cupcake small blotch. Put in the oven for about 20 minutes until golden brown dough on lightly brown. Take out the cupcakes from the oven, wait until it gets cold, take out from the moulds and put on a plate, decorate with candied cherry and sprinkle with powdered sugar.

Bon appetit!




Muzyka, nutka improwizacji oraz calutkie serducho to sekretny przepis na wszystko. Począwszy od gotowania, po taniec aż do życia pozbawionego nudy i zmory monotonii.
Dzisiaj moja mama wraca z wycieczki z Paryża, więc postanowiłam przygotować coś niezwykłego czego smak przeniesie nas do cudownej Francji. W związku z tym zdecydowałam się przygotować mignonne parisienne - słodką paryżankę. Bierzmy się do dzieła!

Składniki:

CIASTO:

  • 1/2 kostki masła
  • 1 1/2 szkl płatków jaglanych
  • 1 1/2 szkl płatków z błonnikiem
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki miodu
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy
  • szczypta soli
NADZIENIE:
  • 4 brzoskwinie
  • cynamon
  • 3 białka
  • 1/2 szkl cukru
  • kwasek cytrynowy
DODATKOWO: wiśnie kandyzowane, cukier puder

Piekarnik ustawiamy na 170 stopni i zabieramy się za formowanie ciasta: do miski wrzucamy wszystkie potrzebne składniki i wyrabiamy ciasto, formując je w kulkę (gdy będzie się lepiło wtedy dodajcie odrobinę mąki lub płatków). Smarujemy olejem (dałam migdałowy - z masła migdałowego) formy do babeczek i do każdej z nich wkładamy odrobinę ciasta tak by zakleić spód (mniej więcej na 1/3 wysokości formy). Kroimy brzoskwinie w cienkie plasterki. Dziurkujemy ciasto wykałaczką i kładziemy na nie kawałki brzoskwini, posypując je cynamonem. Ubijamy białka z odrobiną soli, gdy utworzy się gęsta, biała piana wtedy dodajemy cukier i kwasek cytrynowy do smaku, miksując jeszcze przez moment. Za pomocą rękawa cukierniczego wypełniamy babeczki odrobiną bezy i wstawiamy do piekarnika na ok 20min. Wyjmujemy z piekarnika, czekamy aż wystygnie, wyjmujemy z foremek i kładziemy na talerz, dekorujemy wisienką kandyzowaną i posypujemy cukrem pudrem.

Bon appetit!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz