Everything began when I was in the montains in hostel... They served me piece of hot apple pie with one ball of vanilla ice cream. I love the taste of this combination... So I tried to make my own apple pie in form of cupcakes with ice creme. Let's do it together!
What you need:
PASTRY:
- 1/2 butter
- cup of millet flakes
- 2 cups of flour
- 2 eggs
- 1 banana
- 100g cranberries
- 2 handfuls of walnuts
- 1/2 cup of brown sugar
- vanilla sugar
- teaspoon of baking powder
- pinch of salt
- teaspoon of cinnamon
STUFFING:
- 2 apples
- pinch of brown sugar
- cinnamon
Adjust the oven to 170 degrees and start kneading. Add all ingredients to the bowl and knead the dough ball (if dough cohere to hand it means that you need to add more flour or flakes). When the dough is made then we put it in the moulds - exactly covering the upper part of the moulds, punching cake. Then put thin slices of apple, sprinkle with a little brown sugar and cinnamon. Put in the oven for about 15 minutes until golden brown dough on lightly brown. Serve warm with a scoop of vanilla ice cream.
Co będziemy potrzebować:
CIASTO:
- 1/2 kostki masła
- szklankę płatków jaglanych
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 banan
- 100g suszonej żurawiny
- 2 garście rozdrobnionych orzechów włoskich
- 1/2 szkl cukru brązowego
- cukier wanilinowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu
FARSZ:
- 2 jabłka
- odrobina cukru brązowego (aby mógł się skarmelizować pod wpływem temperatury)
- cynamon
Piekarnik nastawiamy na 170 stopni i zabieramy się za wyrabianie ciasta. Do miski dodajemy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy kulkę (jeśli ciasto będzie się przyklejało do rąk to znaczy, że trzeba dodać więcej mąki lub płatków). Jak już wyrobimy ciasto to wykładamy je do foremek - dokładnie zakrywając górne części foremek, dziurkujemy ciasto. Na nie kładziemy cienkie plasterki jabłka, posypujemy odrobiną brązowego cukru i cynamonem. Wstawiamy do piekarnika na ok 15min do momentu aż ciasto zarumieni się na lekko brązowy kolor. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych.
Bon appetit!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz